GELDERSE VERENIGING VAN MEDIATORS
  • Home
  • Activiteiten
  • Ledenlijst
  • De vereniging
  • Contact

 Heldere afspraken 

De vereniging

Picture
Bestuur Gelderse Vereniging van Mediators (GVvM);
Nico Wiggers, voorzitter;
vacature, secretaris;
Dominique Hellekamp, penningmeester.

Te bereiken:  
- Wassenaarweg 40, 6843 NW  Arnhem
- Telefoon 026 3890855
- info@geldersemediators.nl 

Contributie:
Voor 2019: € 25 per jaar (geen BTW)

Inschrijving:
Handelsregister KvK-nummer: 68582641
===========================================================================

Statuten
Artikel 1   - Naam
De naam van de vereniging is Gelderse Vereniging van Mediators (hierna: de Vereniging).

Artikel 2 – Zetel
De Vereniging is gevestigd in de gemeente Arnhem.

Artikel 3 Doel en middelen
1. De Vereniging heeft ten doel:
- bevorderen dat het instrument mediation beter bekend wordt (marketing);
- kennis en kunde rond mediation bevorderen;
- opkomen voor de belangen van mediators bij bevoegd gezag.

2. De Vereniging zet in als middelen:
- overleg en afstemming;
- organiseren
van kennis en/of kunde bevorderende activiteiten, alsmede promotionele activiteiten.

Artikel 4 Leden
1. Leden van de Vereniging zijn natuurlijke personen, die zich bij het bestuur als zodanig hebben aangemeld en zijn ingeschreven in het register van de Mediation Federatie Nederland.
2. Het bestuur houdt een register waarin de namen en adressen van alle leden zijn opgenomen.
3. Het bestuur beslist over de toelating van leden. Bij niet-toelating tot lid kan de algemene vergadering alsnog tot toelating besluiten.
4. Het lidmaatschap eindigt:
a. door de dood van het lid;
b. door opzegging door het lid; voor het einde van het kalenderjaar;
c. door opzegging door de vereniging. Dit kan slechts geschieden wanneer een lid heeft opgehouden aan de vereisten voor het lidmaatschap bij de statuten gesteld, te voldoen. Wanneer hij zijn verplichtingen jegens de vereniging niet nakomt en wanneer redelijkerwijs van de vereniging niet gevergd kan worden het lidmaatschap te laten voortduren.
5. Wanneer het lidmaatschap in de loop van een kalenderjaar eindigt, blijft de jaarlijkse bijdrage voor het geheel verschuldigd.
6. Leden zijn gehouden tot het betalen van een jaarlijkse bijdrage, die door de algemene vergadering zal worden vastgesteld. Zij kunnen daartoe in categorieën worden ingedeeld die een verschillende bijdrage betalen. Het bestuur is bevoegd in bijzondere gevallen gehele of gedeeltelijke ontheffing van de verplichting tot het betalen van een bijdrage te verlenen.

Artikel 5 Bestuur
1. Het bestuur bestaat uit drie of meer personen, die door de algemene vergadering worden benoemd. De benoeming geschiedt uit de leden.
2. Elk bestuurslid, ook wanneer hij voor een bepaalde tijd is benoemd, kan te allen tijde door de algemene vergadering worden ontslagen of geschorst.
3. Het bestuurslidmaatschap eindigt:
a. door het eindigen van het lidmaatschap van de Vereniging;
b. door schriftelijk bedanken;
c. na ommekomst van de benoemingstermijn;
d. door ontslag als bedoeld in het vorige lid.
4. Het bestuur wijst uit zijn midden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester aan. Een bestuurslid kan meer dan een functie bekleden.
5.  Van het verhandelde in elke vergadering worden door de secretaris besluitenlijst of notulen opgemaakt.

Artikel 6  Vertegenwoordiging
1. Het bestuur belast met het besturen van de Vereniging.
2. Indien het aantal bestuursleden beneden drie is gedaald, blijft het bestuur bevoegd.
3. Het bestuur is bevoegd onder zijn verantwoordelijkheid bepaalde onderdelen van zijn taak te doen uitvoeren door commissies die door het bestuur worden benoemd.
4. Het bestuur is niet bevoegd te besluiten tot het aangaan van overeenkomsten tot verkrijging, vervreemdingen bezwaring van registergoederen en tot het aangaan van overeenkomsten waarbij de vereniging zich als borg of hoofdelijk medeschuldenaar verbindt, zich voor een derde sterk maakt of zich tot zekerheidstelling voor een schuld van een ander verbindt en tot vertegenwoordiging van de vereniging ter zake van deze handelingen, het aangaan van dadingen; 5. Het bestuur is wel bevoegd tot het optreden in rechte, waaronder begrepen het voeren van arbitrale procedures, doch met uitzondering van het nemen van conservatoire maatregelen, en van het nemen van die rechtsmaatregelen die geen uitstel kunnen lijden, het sluiten en wijzigen van arbeidsovereenkomsten.
6. De Vereniging wordt in en buiten rechte vertegenwoordigd door het bestuur, de voorzitter, de secretaris of de penningmeester. Indien een van genoemde functionarissen optreedt, dient aan het optreden een bestuursbesluit ten grondslag te liggen.

Artikel 7  Rekening en verantwoording
1. Het verenigingsjaar loopt parallel aan het kalenderjaar.
2. Het bestuur houdt van de vermogenstoestand van de vereniging zodanige aantekeningen dat daaruit te allen tijde haar rechten en verplichtingen kunnen worden gekend.
3. Het bestuur brengt op een algemene vergadering binnen zes maanden na afloop van het verenigingsjaar verslag uit over de gang van zaken in de verenigingen over het gevoerde beleid. Het legt de balans en de staat van baten en lasten met een toelichting ter goedkeuring aan de algemene vergadering over.
4. De algemene vergadering benoemt jaarlijks uit de leden een commissie van ten minste twee personen, die geen deel mogen uitmaken van het bestuur. De commissie onderzoekt de in de tweede volzin van het vorige lid genoemde stukken en brengt aan de algemene vergadering verslag van haar bevindingen uit.
5. Het bestuur bewaart gedurende zeven jaren de bescheiden bedoeld in vorige leden.

Artikel 8  Algemene vergadering
1. Toegang tot de algemene vergadering hebben alle leden van de vereniging.
Geen toegang hebben geschorste leden.
2. De voorzitter leidt de algemene vergaderingen. Komt zijn beleid aan de orde, dan geeft hij het voorzitterschap tijdelijk over aan een ander lid.
3. Van het verhandelde in elke vergadering worden door de secretaris of een besluitlijst en/of notulen gemaakt.
4. Voor zover de statuten of de wet niet anders bepalen, worden alle besluiten van de algemene vergadering genomen met volstrekte meerderheid van de uitgebrachte stemmen. Blanco stemmen worden beschouwd als niet te zijn uitgebracht.
5. Indien bij een verkiezing van personen niemand de volstrekte meerderheid heeft verkregen, heeft een tweede stemming plaats. Heeft alsdan weer niemand de volstrekte meerderheid verkregen bepaalt het lot wie gekozen is.
6. Indien de stemmen staken over een voorstel niet rakende verkiezing van personen, dan is het verworpen.
7. Stemmingen geschieden mondeling, tenzij het over personen gaat. Dan vindt schriftelijke stemming plaats.
8. De algemene vergaderingen worden bijeengeroepen door het bestuur met in achtneming van een termijn van zeven dagen.

Artikel 9 Statutenwijziging
1. In de statuten van de Vereniging kan geen verandering worden gebracht dan door een besluit van een algemene vergadering, waartoe is opgeroepen met de mededeling dat aldaar wijziging van de statuten zal worden voorgesteld.
2. Een besluit tot statutenwijziging behoeft ten minste twee derden van de uitgebrachte stemmen, in een vergadering waarin ten minste twee derden van de leden tegenwoordig of vertegenwoordigd is. Is niet twee derden van de leden tegenwoordig dan wordt na die vergadering een tweede vergadering bijeengeroepen, te houden binnen vier weken na de eerste vergadering waarin over het voorstel zoals dat in de vorige vergadering aan de orde is geweest, ongeacht het aantal tegenwoordige leden, kan worden besloten, mits met een meerderheid van ten minste twee derden van de uitgebrachte stemmen.
3. Een statutenwijziging treedt niet in werking dan na een redelijke termijn.

Artikel 10 Ontbinding
1. De Vereniging kan worden ontbonden door een besluit van de algemene vergadering. Artikel 9 is van overeenkomstige toepassing.
2. Na de ontbinding geschiedt de vereffening door de bestuurders.
3. Het batig saldo na vereffening wordt aan degenen die ten tijde van het besluit tot ontbinding lid waren overgedragen. leder hunner ontvangt een gelijk deel. Bij het besluit tot ontbinding kan echter ook een andere bestemming aan het batig saldo worden gegeven.
4. Na afloop van de vereffening blijven de boeken en bescheiden van de ontbonden vereniging gedurende de bij de wet voorgeschreven termijn onder berusting van de door de vereffenaars aangewezen persoon.

Artikel 11 Huishoudelijk reglement
De algemene vergadering kan een huishoudelijk reglement vaststellen.
 
Aldus vastgesteld tijdens de oprichtingsvergadering op 29 maart 2017
De voorzitter, Nico Wiggers, 
De secretaris,  Mariken Peters,
De penningmeester, Dominique Hellekamp           


Picture
Powered by Create your own unique website with customizable templates.
  • Home
  • Activiteiten
  • Ledenlijst
  • De vereniging
  • Contact